magazin jumbo

Джъмбо в Стара Загора

Джъмбо в Стара Загора,magazin jumbo v stara zagora
Джъмбо в Стара Загора,magazin jumbo v stara zagora

Посещаемостта на магазините от веригата „Джъмбо“ е много висока и се очаква след отварянето на нов обект в Стара Загора да се раздвижи търговията в и в другите магазини на „Park Mall Стара Загора“. В съседство се намират „Технополис“ и „Практикер“ и по този начин се обособява голяма търговска зона с паркинг за автомобили, в която могат да бъдат покрити разнообразни потребности на клиентите.
В началото на август 2016 г. за хипермаркета в Стара Загора вече се набира персонал, е видимо от актуалните обяви в jobs.bg. Търсят се административен секретар (с владеене на гръцки език), ръководители на отдели и прадавач-консултанти, служители на длъжност Инспектор цени и други.
Гръцката верига магазини за детски играчки Jumbo има в България осем магазина – четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Също така Jumbo предвижда откриването на още 14 – 16 магазина в съседна Румъния, където към момента има 7 търговски обекта.
Българското дружество на веригата отита приходите от 32,5 млн. евро и на нетната печалба от 10,1 млн. евро за периода от 1 юли до 31 декември 2015 г. Ръстът за шестмесечието в приходите е 11% на годишна база, а при печалбата е почти двойно по-висок – 20%. Компанията постига и много висока норма на печалба за ритейл сектора – печели почти една трета от всеки платен лев.
Като цяло гръцката група отчита оборот за второто полугодие на 2015 г. от 371,7 млн. евро, което е увеличение от близо 9% спрямо периода от предходната година. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации на Jumbo достига 105,5 млн. евро през втората половина на м.г. спрямо 91,65 млн. евро за същия период на предходната.
Дъщерното дружество в България „Джамбо ЕС.Б“ е създадено през 2005 г. като еднолично дружество с ограничена отговорност и е изцяло собственост на гръцката верига. Стойността на консолидираните активи на групата към края на декември 2015 г. в България e 102,9 млн. евро, посочва отчетът.
За периода юли – декември 2015 г. българското дружество е допринесло за 8,69% от оборота на групата и над 9,2% от печалбата преди данъци, такси и амортизация през второто полугодие на миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *