Интересни факти за бирата

Интересни факти за бирата

Интересни факти за бирата
Бирата е едно от любимите питиета на мнозина, но много малко от вас знаят следните факти за него. Бирата е най-старата и съответно най-консумираната напитка по света. Още в древен Египет и Месопотамия са намерени останки от тази напитка, както и данни за нейното производство.

В древността бирата е малко по-различна от тази която познавате днес. При производството и са били добавяни най-различни съставки като мед, билки и плодове. Производството е било предимно в домашни условия като най-масово това се е правело в манастирите.

Бирата има няколко цвята като те се измерват с цветни стъкла или с цветни градуси на Лавбонд, това е доста скучно и затова ще Ви разкажем за най-скъпите бири в света.

Най-скъпата бира в света струва точно 765 долара бутилката и това е марката „End of History“. Тази белгийска бира е известна както с цената така и с това, че се съхранява в бутилки обложени от препарирани животни.

Втората по цена бира е Space Barley с цена от 110 долара бутилката, а трита по цена е Tutankhamun Ale с цена от 75 долара бутилката.

Интересни факти за бирата има още от древен Вавилон та до днес.

Знаете ли, че в английските пъбове халбите са били със свирки и ако искате ново питие свирвате за да извикате келнера.

В Чехия пък е имало специални камбани които със своя звън са известявали за края на посещението в кръчмата.

Интересен факт от щата Айова е, че ако си пил три глътки бира не можеш да си легнеш с жена, така че избирайте или чашката или жената.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *